Museivisningar

Ta del av Gotlands historia genom våra spännande guidade visningar. Våra engagerade och kunniga guider tar dig med på en resa genom tiden, och med hjälp av museets alla utställningar kan du ta del av olika tidsepoker, intressanta platser, konstutställningar och ovärderliga skatter. Vilken inriktning du än väljer vågar vi lova hänförande berättelser och anekdoter som gör historien levande och överraskande.

Välj bland dessa bokningsbara visningar:

Upplev Gotlands unika historia på Fornsalen

Följ med våra guider in i på deras hemmaplan. Med deras kunnande och expertis får du på denna visning en unik inblick i Gotlands rika historia. Fornsalen rymmer Mäktiga bildstenar, flertusenåriga skelett och världens största silverskatt – unik historia när den är som bäst!  Fornsalen rymmer några av öns absolut viktigaste kulturhistoriska föremål, och med hjälp av dessa tar våra guider dig med på en tidsresa genom spännande anekdoter och nervkittlande människoöden.
Tid: Ca 1 timme, max 30 pers/grupp.
Pris: från 3 100 kr, 180 kr/person.

Med vikingarna i fokus

Handelsresor till fjärran länder, tjusiga vikingatida skepp, Gotlands kristnande och silverskatter som gömts i jorden: den gotländska vikingatiden är verkligen spännande, något som levandegörs i den guidade visningen ”med vikingarna i fokus”. Avslutningen i museets skattkammare bjuder på en visning av världens största silverskatt, Spillingskatten.
Tid: Ca 1 timme, max 30 pers/grupp.
Pris: från 3 100 kr, 180 kr/person.

Medeltidens Gotland

På medeltiden blomstrade Gotland och handeln gjorde ön rik. Det byggdes närmare 100 medeltida kyrkor, samtidigt som Visby växte och inledde ett samarbete med den stora handelsorganisationen Hansan. Men de blomstrande åren följdes av inbördeskrig, digerdöd, krig och klimatförändringar, händelser som ändade storhetstiden.
Tid: Ca 1 timme, max 30 pers/grupp.
Pris: från 3 100 kr, 180 kr/person.

Upplev världsarvsstaden i en kombinerad visning och vandring

Ta chansen att upptäcka Visby på ett nytt sätt genom att kombinera en visning av Fornsalen med en stadsvandring. Museets guider börjar med att introducera dig i
Visbys unika historia under en tur genom Fornsalen. Därefter är det dags för en stadsvandring genom världsarvet där ni tillsammans upptäcker den medeltida staden och dess spännande historia. 
Tid: Ca 2 timmar, max 30 pers/grupp.
Pris: från 3 500 kr, 205 kr/person.

Bland samlingar och ting på Magasin Visborg

Visste du att Gotlands Museum har ett föremålsmagasin? En riktig guldgruva med nära en halv miljon föremål. Samlingarna på Magasin Visborg innehåller allt från bildstenar, möbler och kyrkoskulpturer till hattar, husgeråd och uppstoppade djur. Vi får ta del av samlingarnas historik, lära oss mer om varför vi samlar och vad dessa samlingar faktiskt använts till. Vi kan även ordna visningar efter önskemål för grupper med specialintressen av till exempel textil, fossil eller något annat ämne.
Tid: Ca 1 timme, max 30 pers/grupp.
Pris: från 3 100 kr, 180 kr/person.

Norrbys kulturreservat och museigård-där tiden stått stilla

Norrbys museigård i Väte är Gotlands enda kulturreservat som speglar tiden runt 1930–40-talet. Gården tillföll Gotlands Museum genom ett arv 1995. De tre syskonen Edvin, Martha och Erik bodde tillsammans på gården från 1900-talets början tills gården testamenterades till museet, och erbjuder en härligt tidstypisk atmosfär från 1940-talet.  Det mysiga trädgårdskafét, som är öppet under högsäsong, erbjuder matiga smörgåsar, saffranspannkaka och tidsenligt kaffebröd. Njut gärna lite extra av besöket och omgivningarna genom att ta en promenad längs den vackra natur- och kulturstigen.  
Tid: Ca 1 timme, max 20 pers/grupp.
Pris: från 3 100 kr, 180 kr/person. . För kaffe och förtäring: begär offert.

Upplev vår aktuella konstutställning

Följ med på en konstvisning! Gotlands Museum visar omkring tre till fyra nya konstutställningar per år med skiftande teman. Ta chansen att följa med museets konstpedagog som berättar om konstnären och de aktuella verken, i en visning som samtidigt är ett levande samtal om mellan besökare och guide. 
Tid: Ca 1 timme, max 20 pers/grupp.
Pris: från 3 100 kr, 180 kr/person. För kaffe och förtäring: begär offert.

Ladda hem Gotlands Museums produktkatalog för 2023 här >>

Kontakt:

Telefontid: må-fre kl 8-10.

Skrolla till toppen