Om oss

Gotlands Museum tillgängliggör Gotlands konst, historia samt natur- och kulturarv för gotlänningar och besökare från hela världen. Museet grundades 1875 av Föreningen Gotlands fornvänner med initiativtagaren Pehr Arvid Säve i spetsen. I dag består Gotlands Museum av Fornsalen, Gotlands Konstmuseum, Visby ruiner samt museigårdarna Norrbys, Kattlunds och Petes.

Museet har också ett publikt arkiv och bibliotek, Svahnströmska rummet, föremålssamlingar i Magasin Visborg samt en kulturmiljöavdelning för arkeologi och byggnadsvård. Fornsalens förlag ger ut litteratur inom museets olika ämnesområden, alltid med en koppling till Gotland.

Här hittar du kontaktuppgifter till museets ledning, personalen på de olika avdelningarna och deras befattning samt till ansvarig för press.

Gotlands Museum tillgängliggör Gotlands konst, historia samt natur- och kulturarv för gotlänningar och besökare från hela världen. Museet grundades 1875 av Föreningen Gotlands fornvänner med initiativtagaren Pehr Arvid Säve i spetsen.

Med ditt stöd har vi möjlighet att fortsätta vår verksamhet med att tillgängliggöra vårt kulturarv.

Gotlands Museum samverkar med många olika typer av organisationer och i flera olika sammanhang.

Gotlands Museum förvaltar fonder där det finns möjlighet att söka pengar till olika projekt. En stiftelse eller donationsfond bildas genom donation av pengar från ett gåvobrev, ett testamente, ett styrelseprotokoll eller liknande. Varje stiftelse och donationsfond har sina egna regler som bestämts av den som donerat pengarna. Reglerna säger ofta vem som kan söka pengar ur stiftelsen och om det finns andra faktorer som spelar roll. Till exempel kan det finnas krav på att den som söker bor på en särskild plats.

Letar du kontorslokal? Just nu har vi Gamla Residenset tillgängligt för uthyrning.

Här annonseras våra lediga tjänster.

Skrolla till toppen