Barnens museum

Gotlands Museum är också barnens museum. Besök oss med dina barn, barnbarn och barnbarnsbarn! Vi vill att det ska vara roligt att lära sig mer om historia, konst och kulturarv.

I utställningen Skepp & skoj finns utrymme för lek och lärande för liten och stor. Här lär sig barn och vuxna om hav och sjöfart och havets betydelse för Gotland. Utställningen är fylld med aktiviteter för hela familjen och har gott om plats för lek och stoj. Utställningen är tills vidare stängd p.g.a. covid-19.

Dramatiserade visningar

Våra dramatiserade visningar brukar också vara populära hos de yngre besökarna. Varje höstlov bjuder vi in till visningen Ficklampa på museet, där barn och föräldrar följer med museets nattvakt genom ett nersläckt museum och träffar på vålnader från förr. Alla aktuella visningar samlas i vår evenemangskalender.

För skolklasser erbjuder vi ett brett utbud av skolprogram. Följ med någon av våra kunniga pedagoger och hör historien levandegöras! Självklart är du som lärare också välkommen att själv guida din klass.

Barnkalas på Fornsalen

OBS! Tills vidare bokas inga barnkalas pga av Covid 19.
Boka ett annorlunda barnkalas fyllt med spänning och lek. Tillsammans med vår guide löser barnen kluriga uppdrag och pusslar ihop ledtrådar, som till slut leder fram till en överraskning. Barnkalaset pågår ca 2 timmar och är lämpligt för barn 5–9 år.
Pris: Kontakta bokningen på tel 0498-29 27 40 för mer information.

Kontakt:

Telefontid: må-fre kl 8-10

Skrolla till toppen