Lediga jobb/utlysningar

Verksamhetsansvarig till Fornsalens café & mat
Gotlands Museum söker verksamhetsansvarig till Fornsalens café & mat. Verksamheten ligger mitt i Gotlands Museums största besöksmål, Fornsalen på Strandgatan i Visby innerstad, med nära 100 000 besökare årligen. Vill du vara med och driva en åretruntverksamhet, där servering av lunch och fika, samt evenemang och gruppbokningar ger ett varierat arbete i en vacker och kreativ miljö?

Arbetsuppgifter
• Ansvara för drift av verksamheten inklusive budget
• Vara en del av teamet i kök och servering
• Ansvara för schemaläggning och bemanning, samt daglig arbetsledning
• Säkerställa och utveckla rutinerna för driften av café och restaurang
• Sköta beställningar och inköp
• Delta i planering och genomförande av gruppbokningar på museet
• Ansvara för arbetsmiljö, trygghet och säkerhet tillsammans med
avdelningschefen

Kvalifikationer

• Flerårig erfarenhet från restaurang och café
• Erfarenhet av tillståndsansökningar och myndighetskontakter
• Erfarenhet från arbetsledande befattning och med goda ledaregenskaper
• Förmåga att utveckla en resultatinriktad verksamhet med utgångspunkt från fastställda mål och ekonomiska ramar
• God förmåga att planera och organisera arbetet på ett strukturerat sätt
• Har god samarbetsförmåga, är lyhörd och kommunikativ
• Förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Övrig information om tjänsten och kontaktuppgifter

Om tjänsten
Säsongsanställning, 100 procent med möjlighet till förlängning. Arbetstiden följer i princip museets öppettider samt övrig tid vid gruppbokningar och evenemang.
Tillträde
15 april 2024 eller enligt överenskommelse.
Lön
Månadslön. Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning.

Övrigt
Gotlands Museum har som målsättning att spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens och kvalifikationer är du intressant för oss.

Låter detta intressant för dig?

Välkommen med din ansökan och CV via e- till ansokan@gotlandsmuseum.se
Ansökningarna behandlas löpande.
Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till; Jenny Westfält museichef tel. 0498-29 27 09, eller Johanna Martell administrativ chef 0498-29 27 06.
Facklig representant (DIK-förbundet) är Per Widerström tel. 0498-29 27 42.

Välkommen med din ansökan!

Gotlands Museum har redan valt kanaler för denna rekrytering och undanbeder kontakt från annonsförsäljare och rekryteringsfirmor.

Om Gotlands Museum

Gotlands Museum har till uppgift att bevara och på ett attraktivt och stimulerande sätt tillgängliggöra och utveckla Gotlands historia, konst samt natur- och kulturarv. Huvudman för Gotlands Museum är den ideella föreningen Gotlands Fornvänner.
Inom Gotlands Museums organisation finns det kulturhistoriska museet Gotlands Fornsal, Gotlands Konstmuseum, Magasin Visborg med cirka 500 000 föremål samt Arkiv & bibliotek. På landsbygden ligger kulturreservatet Norrbys, museigårdarna Petes och Kattlunds samt ytterligare ett trettiotal fastigheter. Inom ramen för Gotlands Museum bedrivs uppdragsverksamhet inom arkeologi, byggnads- och kulturhistorisk naturvård och museitjänster samt förlag och museibutik. Gotlands Museum har som majoritetsägare också ett särskilt ansvar för Friluftsmuseet i Bunge, genom Bungemuseet AB.

Gotlands Museum omsätter årligen cirka 35–40 mnkr. Av intäkterna är cirka 50 procent egenintäkter, såsom entréavgifter, försäljning, uppdragsverksamhet samt gåvor och sponsring. Övrig finansiering sker genom statliga och regionala medel.
Museet har cirka 45 anställda året runt och under högsäsong ytterligare cirka 15 anställda. Museet har årligen runt 340 000 besökare och dessutom många besökare till vår digitala verksamhet. Vi är det mest besökta regionala museet i Sverige och ett av de största besöksmålen på Gotland. Som ett av Sveriges länsmuseer stöttar vi andra aktörer inom kulturarvs- och museisektorn på Gotland. Gotlands Museum verkar också i internationella sammanhang bland annat inom besöksnäringen.


Skrolla till toppen