Presskontakt

Här har vi samlat information till yrkesverksamma inom press och media. Om du ändå inte hittar vad du söker är du välkommen att kontakta vår pressansvariga som svarar på dina frågor.

Pressrum 
I vårt nyhetsrum kan du ta del av och läsa våra pressmeddelanden: www.notified.se 

Bilder
Söker du bilder på våra föremål i samlingarna? Vi har cirka en stor mängd bilder fotograferade under olika perioder, med olika teknik, vilket innebär att kvalitén och upplösningen varierar. Vet du ungefär vad du söker kan du söka själv här på webben via vår sökfunktion Digitalt museum (länk) och ladda ner bilderna själv. Om du inte hittar det du söker, är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi gärna till. De flesta av våra föremålsbilder är numera licensierade med CC BY, vilket innebär att de är fria att använda, under förutsättning att upphovsman och/eller Gotlands Museum anges i samband med bildens publicering. 

Vill du filma eller fotografera på museet? 
För förfrågningar om filmning/fotografering exempelvis för dokumentärfilmsproduktioner, kontakta marknadschef Ninni Gahnström 0498-29 27 88 eller via epost på ninni.gahnstrom@gotlandsmuseum.se

För forskare och studenter 
För förfrågningar om filmning/fotografering av föremål ur samlingarna, kontakta Johanna Pietikäinen, verksamhetsansvarig för  Samlingar & kulturmiljö. tele: 0498-29 27 83, 070-257 84 83. e-post:  johanna.pietikainen@gotlandsmuseum.se

För allmänheten
Det är tillåtet för allmänheten att fotografera och videofilma för eget bruk i museets basutställningar. Det är däremot av säkerhetsskäl inte tillåtet att använda stativ.

Kontakt:

Pressansvarig

Skrolla till toppen