Magasin Visborg

I Magasin Visborg finns den övervägande delen av Gotlands Museums samlingar. Här förvarar vi alla de föremål som museet har samlat in och som donerats till oss. Magasinet som invigdes 2014 är ett modernt museimagasin med bra förvaring för föremålen och möjlighet att ta emot besökare i samlingarna. Här finns gotländska bildstenar, möbler från alla tider, kyrklig och profan konst, förhistoriska fynd, textilier, vår naturhistoriska samling och mycket mer. Magasin Visborg är öppet för bokade besök och planerade visningar.

I Magasin Visborg finns vår arkeologiska samling, konstsamlingen, kulturhistoriska samlingen och naturhistoriska samlingen. Hit kommer studerande och forskare från hela världen.

Målet för museets insamlingsarbete är att bidra till människors förståelse av sin egen och det gotländska samhällets plats i historien, nu och i framtiden.

Är du intresserad av Gotlands Museums samlingar? Har du något specialintresse som arkeologi, textilier, vapen eller kyrkokonst? Eller är du forskare eller student? Boka en tid för besök.

Vill du söka i samlingarna? Vi har registrerat många av våra föremål i en databas vid namn Digitalt museum.

Skrolla till toppen