Visningar & vandringar

Bild från visning i Bildstenshallen

Visningar

När våra guider berättar och visar, väcks museet och alla människoöden till liv. Ni kommer att se på Gotland och världsarvsstaden Visby med helt andra ögon! Du kan boka visningar för företag, föreningar eller privatpersoner. Ett härligt inslag i konferensen, för föreningen eller skolresan.

 

Hela året erbjuder vi visningar på våra olika besöksmål, i kalendariet hittar du tider och priser.

 

Nyfiken på fornsalen

Följ med på en visning av Fornsalen, det kulturhistoriska museet och få en inblick i Gotlands rika historia. Guiden visar de viktigaste klenoderna på museet och berättar om människorna bakom föremålen. Vilka var människorna som bodde på denna ö, mitt i Östersjön? Fornsalen innehåller världsunika föremål, mäktiga bildstenar, flertusenåriga skelett och världens största vikingatida silverskatt.
Ca 1 timme, max 30 pers/grupp

 

Kombivandring

Vi börjar med att se de delar av museet för att introducera Visbys historia. Se modellen över det medeltida Visby  och delar av dess avloppssystem. Vi går sedan vidare ut på en stadsvandring i världsarvet Visby.

 

Ca 1,5 timme, max 30 pers/grupp

 

Med ficklampa på museet

Vill du och din grupp få en museivisning som inte är som andra? Då är ”Med ficklampa på museet” rätt program för dig! Följ med guiden in i mörkret på ett stängt och släckt museum. Sök med din ficklampa över svunna tiders föremål och möt spöken och historier som kommer till liv. Du vet aldrig vem eller vad du möter i museets dunkel. Men ett är säkert. Det blir en spännande upplevelse som ni sent kommer att glömma!

 

Med ficklampa på museet är en dramatiserad visning med en guide och två aktörer. Den går bara att boka kvällstid efter museets stängning.

 

Ca 1 timme, max 30 pers/grupp

 

Roma Kungsgård i Roma

I Roma socken på mellersta Gotland ligger Roma Kungsgård och kloster. Detta har varit en viktig plats i Gotlands historia. Här höll gotlänningarnas maktorganisation Gutnaltinget till och här finns ruinen av ett cistercienskloster och en kungsgård från 1700-talet.

 

Kontakt & bokning

Bokningen, tel 0498-29 27 40.
För frågor gällande våra allmänna visningar kontakta kassan på 0498-29 27 00.