Vandringar

Bild från stadsvandring

Stadsvandringar

Stadsvandringar i Visby

Våra stadsvandringar utgår från Fornsalen och tar 90-120 min. För aktuellt schema och bokningsinformation, gå till Kalendarium.

 

Staden bakom muren 

Visby är en fantastisk stad med sina medeltida hus, kyrkoruiner och ringmurstorn. Men tänk om man kunde få komma in bakom de låsta dörrarna och se dessa byggnader inifrån. Nu finns den Möjligheten! Gotlands museum har nycklarna till världsarvstaden Visby. På stadsvandringen Staden bakom muren visar vi några av Visbys mest spännande historiska byggnader och ruiner. Här får du möjlighet att följa med våra kunniga guider in i spännande världar där tiden har stannat.

 

Den blodiga sommaren 1361

Sommaren år 1361 är den mest tragiska i Gotlands historia. Tusentals gotländska bönder slaktades i striderna mot den danska kungen Valdemar Atterdags mäktiga armé. Följ med våra guider i spåren efter händelserna den blodiga sommaren. Vad är sant och vad är myt?

 

Tusen år av Visbys historia 

Strandgatan i Visby bär på en tusenårig historia. Följ med oss på en vandring bakåt i tiden. Möt vikingar och medeltida handelsfamiljer. Följ med in i de gamla sjömanskvarteren bland sjömän och prostituerade. Vandringen är anpassad för rörelsehindrade.

 

Ringmur, rosor och ruiner

Visby har en lång och spännande historia. Följ med på en vandring där vi berättar de mest spännande historierna från alla Visbys epoker.

 

Folk och fä i Visby stad

Gotlands Museums guider berättar om spännande personligheter och levnadsöden från Visbys långa historia.

 

Kvinnliga krigare, spinnhus och medeltida lagar

Historia har oftast berättats utifrån männens perspektiv. Följ med på en vandring där vi berättar allas historia. Vi funderar också på vår tids syn på historia och vad som är manligt och kvinnligt. Stämmer denna bild med verkligheten?

 

 

Specialvandringar

 

Dramatiserad stadsvandring

Vill du ha extra krydda på din stadsvandring? Boka våra dramatiserade stadsvandringar!

 

Följ med vår guide på en spännande vandring. Under vandringen kommer en gestalt fram ur Visbys dunkel och berättar sin historia. Möt en bondesoldaterna från striden vid ringmuren år 1361 eller den berusade Petter Kämpendahl från 1700-talet som somnat i gränden vid krogen friheten. Kanske är det lilla fru Ingeborg som blev inlåst i Kruttornet på 1600-talet som dyker upp ur skuggorna. En dramatiserad vandring ger en extra upplevelse med komiska och/eller läskiga inslag som förgyller upplevelsen av Visbys historia.

 

 

Boka egen vandring

Du kan boka en egen vandring för skolresan, föreningen eller företaget.

 

Kontakta bokningen, tel. 0498-29 27 40