Utgivning

Fornsalens förlags utgivning är liten men av hög kvalitet. Vår filosofi är att ge ut böcker av hög kvalitet i allt från text till formgivning.

Nedan syns ett axplock ur vår utgivning. Fullt sortiment finns i vår webbshop >>.

Från och med 8 mars 2024 finns S/S Hansa – minnet av en sjökatastrof, av författarna Jakob Ringbom och Lars Almgård Kruthof att köpa i bland annat museibutiken och i webb-shopen.


Upptäck Visby ringmur
– en guidebok för dig som vill veta mer om ringmurens fascinerande historia

Arkeolog Anders Andrén tar dig med till det medeltida Visby, som var en myllrande storstad dit många köpmän från andra länder kom för att bedriva handel. Runt Visby uppfördes den väldiga ringmuren, som ett skydd och för att markera stadens fria ställning. Många strider har stått vid ringmuren och än idag syns spåren efter fientliga attacker. Ringmuren upplevs allra bäst till fots. Ta boken i handen och vandra längs Visbys gator och genom murens vallgravar. Boken är rikt illustrerad med nytagna bilder av fotograf Karl Melander. Välkommen att upptäcka Visby ringmur!

Övriga delar i upptäck-serien
Upptäck vår serie guideböcker om Visby och Gotland på svenska, engelska och tyska. Bokserien som är mycket uppskattad guidar läsaren till öns natur- och kulturarv. Här finns också fördjupande läsning om Gotlands historia, kyrkor, arkeologi och mycket mer.

Stendjuren, en lekfull barnbok om fossil
På gotländska stränder finns mycket roligt att hitta. En liten skruv av sten, stenar med ränder, roliga strutar eller små stenknappar. Om stenen är ett fossil är det ännu mer spännande. Vem var det som bodde här i havet för länge sedan? Stendjuren – trilobiter, sjöliljor och gamla bläckfiskar är en bok för vetgiriga barn i alla åldrar, men speciellt anpassad för låg- och mellanstadiet. Den passar lika bra att läsa hemma som att ta med vid fossiljakt på stranden. Lekfulla illustrationer visar hur djuren såg ut då de levde och fotografier visar hur de i dag ser ut som fossil.

Kontakt:

Förlagsredaktör

Skrolla till toppen