Utgivning

Fornsalens förlags utgivning är liten men av hög kvalitet. Vi ger ut omkring 4 titlar per år. Här kan du ta del av våra senaste utgivningar.

Gotlands fossil – en geologisk historia
I Gotlands fossil guidar geologen Sara Eliason bland fyndplatser utspridda över ön och berättar om Gotlands äldsta historia. Här finns också en uppslagsdel med bilder ur Gotlands Museums fossilsamling med vars hjälp du själv kan artbestämma fossil som hittats längs någon av öns många stränder. Boken är intressant både för den geologiskt kunnige och den som är nybörjare i ämnet. 

Explore Visby
Vår populära guidebok om Visby finns nu i engelsk översättning. I perfekt storlek för att stoppa i fickan guidar Explore Visby runt bland byggnader och platser i staden. Boken ger också inblick i historiska händelser som ligger till grund för dagens Visby. Trots sitt lilla format är Explore Visby sprängfylld med information. Boken är också rikt illustrerad med kartor och miljöbilder.

Stendjuren – trilobiter, sjöliljor och gamla bläckfiskar
I den här barnboken om fossil på Gotland får vetgiriga barn lära sig hur olika fossil såg ut då de en gång var levande djur. Med stora illustrationer av dåtida djur, och foton av hur samma djur i dag ser ut som fossil, är Stendjuren en lekfull och pedagogisk bok för små och stora som gillar att kika på fossil på stränderna och är nyfikna att veta mer.

Se ett smakprov på förlagets senaste utgivning.
Fullt sortiment finns i vår webbshop >>.

Kontakt:

Förlagsredaktör

Skrolla till toppen