Norrbys

Bild på museigården Norrbys entré

Tillgänglighet

Museigården med kafé och visningar är, på grund av de restriktioner som Covid-19 medfört, stängd under 2020. Besökare är välkomna att ströva omkring i kulturreservatets gårdsmiljö och trädgård. Det finns även en markerad natur- och kulturstig som går genom skog och mark. Välkommen år 2021 då Norrbys är öppet mellan  21/6 och 15/8.
 
Vi arbetar ständigt med tillgänglighetsanpassning.
 

Parkering

Parkering finns ca 20 meter från ingången. Det går bra att köra in med bil på gården för att släppa av/hämta upp person med funktionshinder.
 

Gård & entré

Entrén till gårdsplanen är en väg utan gatubeläggning. Ladugårdsbyggnaderna på höger sida ligger i markplan. Det finns ett insteg till vissa utrymmen. Kaféet till vänster är i markplan med ett litet insteg. Det finns en ramp. Bredvid kaféet finns en handikapptoalett med skötbord.

 

Huset

Bostadshuset är bevarat sedan 1936. Det finns inte hiss. Det är 6 trappsteg upp till entrédörren. På första våningen når du hallen, köket, salsrummen och kammare.  Resten av huset nås via ytterligare en trappa. En läsplatta med vidvinkelbilder finns till utlåning för den som har svårt att komma in i huset.
 

Lättlästa texter

Natur- och kulturstigens skylttexter är översatta till engelska.
 

För synskadade

Appen Tidsmaskinen ger en historisk rundvandring på gården. Tydliga instruktioner finns på en anslagstavla. Då det är öppet hjälper personalen hjälper gärna till.

Senast uppdaterad: juni 24, 2020