Skola & utbildning

Bild av Sandviken

Skolresa till Gotland

Planerar ni skolresa till Gotland? Bra idé! Det är en fantastisk ö med många möjligheter. Ni kan njuta av vår fantastiska kultur & natur och våra många soltimmar, besöka någon av alla Gotlands attraktioner samt njuta av vårt utbud av sport och kultur.

 

Fornsalen

Ett givet besök på resan är Fornsalen, med berättelser och föremål från Gotlands rika historia. Här kan ni se världsunika bildstenar, enorma silverskatter, uppleva medeltiden och den stora striden 1361, prova medeltida rustningar och mycket mer. Den som vill kan också släppa loss i vår lekutställning Skepp & Skoj! Ni kan också boka visningar:

 

Striden om GotlandVikingarna och deras skatter samt Medeltidens Gotland är guidade visningar som gillas av barn och ungdom.

 

Stadsvandringar

Vi har också olika stadsvandringar i världsarvsstaden Visby. Lyssna på berättelser om den medeltida storhetstiden i Staden bakom muren, besök Ryska Kyrkan under en restaurang vid Stora torget, eller kanske gå på en Sägenvandring? Vi har också guidade bussturer för olika delar av ön.

 

Magasin Visborg

I Magasin Visborg finns våra samlingar med ca 500 000 föremål att besöka. Är ni intresserade av något särskilt, som vapen eller textilier? Kanske vill ni se våra natursamlingar eller arkeologiska fynd? Vi kan ordna specialvisningar för er.

 

Information & bokning

För priser och information:
Tel 0498-29 27 40
bokning@gotlandsmuseum.se