Museichefens blogg

Deltagarna vid invigningen poserar tillsammans och ler. Längst fram står Henrik Teleman och Ylva Johansson.

Semester stundar!

Då börjar årets Almedalsvecka lida mot sitt slut. För oss på Gotlands Museum var onsdagen årets höjdpunkt med seminarier kring museifrågor här i bildstenshallen hela dagen. Och som vanligt anordnade vi detta tillsammans med Sveriges Museer. Seminarierna behandlade frågor som hur museer kan samverka bättre, hur museer kan vara en samhällsresurs och hur vi arbetar med flykting- och integrationsfrågor och vilka konsekvenser den nya kulturarvspolitiken och museilagen kommer att få för museisektorn.

 

Under veckan har jag också varit ägare till museets instagramkonto. Så för er som ännu inte sett mina inlägg där besök oss på Instagram. Där kan du bland annat se och läsa om hur bilden till detta inlägg kom till.

 

För mig har det varit mycket givande att blogga under våren och jag kommer att fortsätta i höst. Många har kommenterat och debatterat när vi träffats i olika sammanhang. Fortsätt med det och kommentera gärna direkt på bloggen också.

 

Nu stundar semester. Först bär det av till Lofoten och besök i den vikingatida storgården Borg. Men jag tänker också ta tillfället i akt och se hur Lofoten som stort och internationellt besöksmål löser några av de utmaningar kring infrastruktur, ”people pollution” och guideverksamhet, som vi på Gotland och Visby står inför med den nya kryssningskajen.

 

Skön sommar och på återseende under Medeltidsveckan!

< One thought on “Semester stundar!”

  1. Håkan Borg skriver:

    Kul att ses på Ljugarn. Jag hade inte förstått att du var museichef här på ön. Jag var föresten på besök på Konstmuseet och Fornsalen häromdagen när jag hade en Visbydag. Som alltid en av höjdpunkterna vid besök i Visby.

    Allt gott hoppas att vi ses igen på öjn!
    Håkan

Kommentarer inaktiverade.