Bussturer för bokade grupper

Hela Gotland är en historisk plats i sig. Följ med oss runt ön – vi guidar dig från norr till söder, öst till väst. Längs vägarna får du ta del av unik natur, kulturarv och fornlämningar. Historiska miljöer, fotovänliga platser och spännande besöksmål. Våra medföljande guider är kunniga, erfarna och tar dig med på en spännande tidsresa. Bättre sätt att upptäcka Gotland finns inte. Obs! Bussturerna gäller för större bokade grupper.

Upplev Gotland på tre timmar

Följ med Gotlands Museum på en vacker utflykt och ta del av Gotlands särart. Vi besöker medeltida kyrkor, vacker natur och passerar raukar och fornlämningar. Vi reser från Visby mot Bro medeltida kyrka. Färden går vidare till Tingstäde där vi tittar på Tingstäde träsk och Polhemsgården. Vi fortsätter till Gotlands största rauk, Jungfrun, med en vacker promenad längs stenkusten. Bussen kör den vackra kustvägen längs Själsö och Brucebo och om vi hinner avslutar vi med rysliga historier på Galgberget i Visby. 
Tid: Turen tar ca 3 timmar.
Pris: 2 900 kr exkl. buss.

Sudrets pärlor

Följ med Gotlands Museum på en tur till vackra Storsudret – Gotlands södra del som bjuder på magiska kuststräckor, spännande historiska platser och en rik kultur. Turen tar oss från Visby och vidare söderut, förbi Koviks fiskeläge och längs den fantastiska Ekstakusten. Vi besöker kyrkan i Vamlingbo med sitt unika medeltida måleri, och det ges tillfälle att stanna vid Naturum i Vamlingbo. Färden tar oss sedan vidare till öns södra spets Hoburgen och Hoburgsgubben, och ett intressant museum om Gotlands stenindustri. Färden hem går via vackra Sundre och pittoreska Hamra tillbaka till Visby. Under turen passerar vi också Petesgården i Hablingbo och Kattlunds Museigård där det sommartid finns möjlighet till mat eller fika i historisk miljö.  
Tid: Turen tar ca 8 timmar.
Pris: 4 800 kr exkl. buss.

En tur till öst

Följ med oss på en vacker tur till Gotlands östra sida. På vägen dit besöker vi Roma kungsgård, som en gång i tiden fungerade som gutarnas allting och där det vackra cistercienserklostret låg. Därefter fortsätter vi färden till Grogarnsberget – ett utmärkt ställe för medhavd fika eller lunch. Vi reser sedan vidare till Torsburgen – Nordens största fornborg, ett vackert naturreservat med unik flora och fauna. Man kan också välja att besöka kyrkoruinen i Bara, gravfältet Trullhalsar eller något av de vackra ängena på östra Gotland. Hemvägen går via Dalhem och Dalhems kyrka med sina magnifika målningar.
Tid: Turen tar ca 6 timmar.
Pris: 3 900 kr exkl. buss.

Fantastiska Fårö

Gör oss sällskap på denna vackra guidade tur till Fårö. Resan börjar i Visby och längs vägen mot Fårösund får vi bland annat lära oss om medeltida kyrkor, Tingstäde träsk, och Polhemsgården. På Fårö besöker vi raukfälten vid Lauter och Langhammars, och det kända fiskeläget Helgumannen. Längs denna kuststräcka finns många fina platser att äta medhavd fika eller lunch. Färden går sedan vidare mot Ulla Hau, ett stort område med flygsand. Nästa stopp är Fårö kyrka med de kända Käutatavlorna och Ingemar Bergmans grav. Givet är även ett besök på Bergmancentret. Om tiden tillåter avslutar vi vid den engelska kolerakyrkogården från Krimkriget.
Tid: Turen tar ca 6–8 timmar.
Pris: 4 500 kr exkl. buss.

Ladda hem Gotlands Museums produktkatalog för 2023 här >>

Kontakt:

Telefontid: må-fre kl 8-10

Skrolla till toppen