Bussturer för bokade grupper

Hela Gotland är en historisk plats i sig. Följ med oss runt ön – vi guidar dig från norr till söder, öst till väst. Längs vägarna får du ta del av unik natur, kulturarv och fornlämningar. Historiska miljöer, fotovänliga platser och spännande besöksmål. Våra medföljande guider är kunniga, erfarna och tar dig med på en spännande tidsresa. Bättre sätt att upptäcka Gotland finns inte. Obs! Bussturerna gäller för större bokade grupper.

Upplev Gotland på tre timmar

Följ med Gotlands Museum på en vacker utflykt och ta del av Gotlands särart. Vi besöker medeltida kyrkor, ser vacker natur och passerar raukar och äldre fornlämningar. Vi avreser från Visby mot Bro där vi besöker den vackra medeltida kyrkan. Färden går vidare mot Tingstäde där vi tittar på Tingstäde träsk och Polhemsgården. Vi fortsätter mot Gotlands största rauk, Jungfrun, med en vacker promenad längs Stenkusten. Bussen kör den vackra kustvägen längs Själsö och Brucebo och om vi hinner avslutar vi med rysliga historier från Galgberget i Visby.

Tid: Turen tar ca 3 timmar.

Sudrets pärlor

Följ med Gotlands Museum på en tur till vackra Storsudret – Gotlands södra del som bjuder på magiska kuststräckor, spännande historiska platser och rik kultur. Turen tar oss från Visby och vidare söderut. Förbi Koviks fiskeläge och längs den fantastiska Ekstakusten. Vi besöker kyrkan i Vamlingbo med sitt unika medeltida måleri, och det ges tillfälle att stanna vid Naturum i Vamlingbo – en modern utställning om Gotlands natur. Färden tar oss sedan vidare mot öns södra spets Hoburgen, där vi hittar den kanske mest kända rauken ”Hoburgsgubben”. Längs havet finner vi sedan ett intressant museum som berättar om Gotlands stenindustri. Färden hem går via vackra Sundre och pittoreska Hamra tillbaka till Visby. Under turen passerar vi också Petesgården i Hablingbo och Kattlunds Museigård där det sommartid finns möjlighet till mat eller fika i historisk miljö. 

Tid: Turen tar ca 8 timmar.

En tur till öst

Följ med oss på en vacker tur till Gotlands östra sida. På väg dit besöker vi Roma kungsgård där vi får ta del av en historisk plats som verkligen varit ett centrum på öns mitt. Här låg gutarnas Allting, det vackra cistercienserklostret, S:ta Maria de Gutnalia och senare Kungsgården för länsherrarna på Gotland. Därefter fortsätter färden mot den fantastiska stenkusten vid Grogarnsberget – ett utmärkt ställe för medhavd fika eller lunch. Vi reser sedan vidare till Torsburgen – Nordens största fornborg, placerad i ett vackert naturreservat med unik flora och fauna. Man kan också välja att besöka den vackra kyrkoruinen i Bara, gravfältet Trullhalsar eller något av de vackra ängena på östra Gotland. Hemvägen går via Dalhem och Dalhems kyrka med sina magnifika målningar.

Tid: Turen tar ca 6 timmar.

Fantastiska Fårö

Gör oss sällskap på denna vackra guidade tur med till Fårö. Resan börjar i Visby och längs vägen mot Fårösund får vi lära oss om medeltida kyrkor, Tingstäde träsk, Polhemsgården mm. Efter en kort färjetur på 8 minuter är vi sedan på plats på den karga lilla ön Fårö. Vi tar oss först till den vackra stenkusten och besöker raukfälten vid Lauter och Langhammars. Vi stannar också till vid det kända fiskeläget Helgumannen som är både omtalat och välfotograferat. Längs denna kuststräcka finns dessutom många fina platser att förtära medhavd fika eller lunch på. Färden går sedan vidare mot Ulla Hau, ett stort område av så kallad flygsand, en häftig plats belägen på norra ön. Nästa stopp är Fårö kyrka med de kända Käutatavlorna och vi stannar också till vid Ingemar Bergmans grav. Givet är även ett besök på Bergmancentret. Om tiden tillåter avslutar vi vid den engelska kolerakyrkogården från Krimkriget. Färden går sedan tillbaka till Visby.

Tid: Turen tar ca 6–8 timmar.

Kontakt:

Telefontid: må-fre kl 8-10

Skrolla till toppen