Konstkonsulent

Bild av ungdomar framför Konstmuseet under Arts School Day

Projekt

För skolor

 

Arts School Day – kulturell heldag för alla åttondeklassare, nästa tillfälle början september 2021 om pandemin tillåter.
Läs mer om Arts School Day.

 

Nya projekt – ett nytt projekt som kretsar kring konst, innovation, teknik och Agenda 2030 (Globala hållbarhetsmålen) är på gång och kan förhoppningsvis start ht 2021. Mer info kommer.

 

Lärarfortbildningar – under 2021 erbjuds fortbildningar för lärare om samtidskonst. Kontakta Armin Scholler. Corona-anpassat via länk, eller irl om möjligt.

 

 

För allmänheten

 

Konst på Gotland – folder med årets konsthändelser på Gotland. Ladda ner Konst på Gotland 2020. Nya foldern för 2021 kommer att finnas fr.o.m maj 2021.


En tillfällig konsthall 
– nu när Gotlands Konstmuseum är stängt för renovering kommer andra scener att användas, så som förhoppningsvis en tillfällig konsthall på Östercentrum. Verksamheten fortsätter på Fornsalen och i en tillfällig konsthall – efter att Covid-19 har lämnat oss.

 

Orientering i konsten – orientera till den offentliga konsten i Visby! Kartan Orientering i Konsten kan köpas genom Armin Scholler och kostar 50 kr. Läs mer om Orientering i konsten.

 

Konstquiz – sällskapligt och underhållande, och ett pris att vinna. Genomförs över videolänk.

 

 

För branschfolk

 

Nästa stormingel ”Mixed Minds” för alla som verkar inom kulturområdet kommer att ske när möten är möjliga igen efter covid-19. Vi hoppas på slutet september 2021!

 

 

Portfoliovisningar – under våren 2021 finns det chans att komma in i finrummen. Statens konstråd kommer att köpa konst och letar upp konstnärer i regionerna. Likaså gör Moderna Museet. Dessutom kommer under hösten Konst åt alla fortsätta sin turné till Gotland med möjlighet för konstnärer att ställa ut och sälja till bygdegårdarna.

 

Mer info:

 

Portfoliovisningar med Statens konstråd
Portfoliovisningar med Moderna Museet (info kommer)
Portfoliovisningar för Konst åt alla (info kommer)

Senast uppdaterad: april 22, 2021