Fornsalens entré

Gotlands Museum öppnar igen med undantag för barn- och familjeutställningen Skepp & skoj

Den 22 juni öppnar Gotlands Museum efter den tillfälliga stängningen. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av covid-19.

Museets utställningar
Vi har ett stort hus med ett flertal fina utställningar där du kan du komma nära historien samtidigt som du håller avstånd till andra besökare. Ta gärna sällskap av berättelserna i vår audioguide som du kan lyssna på i din egen mobil.

OBS! Vi håller barn- och familjeutställningen Skepp & Skoj fortsatt stängd då den innehåller många taktila material som inte är lämpliga ur smittspridningssynpunkt.

Stadsvandringar i begränsade grupper
På våra vandringar har vi begränsat antalet deltagare till max 20, för att underlätta att avstånd till varandra hålls. Stadsvandringen hålls helt utomhus och inga trånga utrymmen besöks. Alla biljetter till stadsvandringarna säljs online på: www.gotlandsmuseum.se/evenemang/

Handla säkert i vår webbshop
I webbshoppen hittar du varor som också finns i museets butik på Fornsalen. Välj mellan hemleverans eller att gratis hämta ut i Museibutiken i Visby. Väljer du det senare alternativet står varorna färdigpackade i påse när du kommer. Vi kan också skicka ditt paket till annan mottagare inom EU. Självklart ingår presentinslagning. Länk till webbshop >>

Endast kontantlösa betalningar
Vi tar inte emot kontanter på museet.

Fornsalens Café & mat
Ät och drick något gott i museets luftiga restaurang och lummiga uteservering på museets innergård.

Hjälp att hålla avstånd i museet
Det finns avståndsmarkeringar och riktningsvisare på olika platser i museet och vi begränsar antalet
besökare i olika utställningar och lokaler. I entré-och butikskassorna finns plexiglas mellan besökare och personal.

Vi städar mer
Vi städar extra på utsatta ytor, såsom handtag och räcken. Handsprit finns på olika platser i museet.
Vi ser givetvis till att du som besökare alltid har tillgång till tvål och vatten på våra toaletter.

Välkommen till Gotlands Museum!