Fornsalens entré

Tillfälligt stängt

Gotlands Museums stänger all publik verksamhet till följd av de nya lokala allmänna råden för Gotland,
där Folkhälsomyndigheten avråder från besök på bland annat museer.

Det innebär att utställningar, arkiv & bibliotek, reception, butik och café kommer att hålla stängt tillsvidare.

För dig som är Fornvän och vill hämta din medlembok eller
du som beställt varor i vår webbshop och vill hämta i butiken gäller detta:

Eftersom det råder speciella förutsättningar just nu och museet är tillfälligt stängt anpassar vi utlämningen av böcker efter det.
Så här gör du för att hämta ut din medlemsbok, handla varor från museibutikens webbshop samt köpa medlemskap för 2021.

• Museibutiken är öppen på vardagar kl. 1316 för avhämtning av medlemsbok och andra förbeställda varor från butiken.
      Här kan du även få en blankett till bankgiroinbetalning för medlemskap 2021. Läs mer om hur du löser medlemskapet digitalt >>
    • Förbeställer varor gör du genom köp i museets webbshop eller genom att ringa eller mejla din beställning till oss.
      Dina varor finns då färdigpackade i påse när du kommer till butiken.
      I Museibutiken tar vi emot max 5 personer samtidigt så ditt besök ska kännas tryggt och säkert.
      Vid eventuell kö vänligen vänta ute på museigården.
      Du kan också få medlemsboken skickad på posten och betalar då portokostnaden (inrikes 60 kr/utrikes 140 kr).
      Vi lägger även i blanketten för bankgiroinbetalning för medlemskap 2021.
    • museibutikens webbshop kan du också köpa mysig inredning, böcker, gotländsk design, smycken, godsaker och roliga leksaker till barnen.
      Du betalar med Klarna och vi erbjuder flera säkra och trygga leveransmöjligheter.
      Här hittar du webbshoppen: https://webshop.gotlandsmuseum.se/
      Besök oss digitalt
      Under tiden går det bra att besöka oss digitalt! Sedan i våras har vi publicerat ett 20-tal digitala visningar och vandringar,
      som handlar om alltifrån stickning till bildstenar.Vi samlar också in berättelser om covid-19 på Gotland.
      Dela gärna din upplevelse i denna enkät: Enkät om covid-19 på Gotland