Fornsalens entré

Information med anledning av covid-19

Måndagen den 12 april öppnar Gotlands Museum efter att ha hållit stängt sedan november. För att säkerställa att ditt besök hos oss är tryggt och säkert vidtar vi flera åtgärder som sammanfattas här.

• Museet tar emot 100 besökare åt gången  i utställningslokalerna. I butik/reception tillåts 10 besökare åt gången. Vid varje utställningsrum informerar vi genom skyltar om hur många som får befinna sig i rummet samtidigt.
  • Vi säkerställer att maxantalet inte överskrids med hjälp av räknare i kassan, trafikljus i entrén med rött och grönt ljus för maxantal i utställningarna samt med hjälp av personal på plats.
  • Vid behov och vid hög belastning kommer en ambulerande museivärd att finnas på plats och hjälpa till med kundflödet i museet.
  • Avståndsmarkeringar (2 meter) i golv finns på plats i entré, reception, museibutik och i vissa utställningslokaler.
  • In- och utpassage i entré och museum har avståndsmarkeringar, skiljelinje och pilar som visar riktning in och ut ur lokalerna.
  • Ingen visnings- eller programverksamhet inomhus.
  • Utökade städrutiner och noggrann rengöring av alla publika ytor inkl. toaletter.
  • Barnutställningen Skepp & Skoj är stängd, på grund av många kontaktytor och nära lek.
  • Vårt arkiv och bibliotek är öppet tis-tors kl 13-16 men det krävs tidsbokning innan besök. Kontakta Lisen Karlsson, arkivassistent, för bokning: 0498-29 27 12, 073-041 74 72.
  • Det finns flera toaletter i entrén och i utställningarna för handtvätt. Handsprit finns utplacerad i entré, reception, butik och utställningar.
  • Ingen kontanthantering. Erbjuder endast kort- och swishbetalning i kassorna.
  • Inga utlån av audio-guider. I stället hänvisas besökarna att gratis ladda ned Gotlands Museums guide-app i mobilen att använda sig av i utställningarna.

Om du har symptom på covid-19 ska du stanna hemma. Vi uppmanar dig som besöker oss att tvätta händerna ofta och att hålla avstånd till andra besökare och personal. Följ markeringarna och instruktioner på skyltar. Använd gärna handspriten som finns utplacerad i våra lokaler.

Om du  inte kan besöka oss på plats har vi en stor samling av digitala visningar och vandringar som du gärna får ta del av!

Gotlands Museum följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det regionala smittskyddet och anpassar verksamheten efter eventuella förändringar i detta.