Museichefens blogg

frukostmöte

Frukostmöte med GFB och Ella Wahlgren

I går morse ordnade Gotlands Museum tillsammans med Monica Frisk på Gotlands förenade besöksnäring ett frukostmöte på temat värdskap. Vi hade bjudit in Ella Wahlgren att prata på temat utifrån hennes metod HEPP (happy, engagerad, personlig och på tå). Metoden har hon utvecklat utifrån många års erfarenhet av och ett genuint intresse för värdskapsfrågor.

 

Ett sextiotal morgonpigga deltagare hade samlats i museets café. Ett av Ellas viktigaste budskap var att det inte längre räcker att ge ”det lilla extra”. Besökare och gäster förväntar sig mer och något utöver det vanliga: en unik helhetsupplevelse där vi som värdar är möjliggöraren. I den efterföljande diskussionen lyftes bland annat betydelsen av det gemensamma ansvaret för värdskapet och ambassadörskapet i samband med den stundande kryssningskajen.

 

På Gotlands Museum kommer vi tillsammans att arbeta vidare med Ella och hennes metod i ett utvecklingsprojekt under våren. För oss är värdskap och kunskap ledstjärnor som ska genomsyra vår verksamhet och vårt bemötande. Frukostmötet avslutades med en speed-guidning av museet.