FORNSALEN

Bild på barn som lastar fartyg i utställningen Skepp & Skoj

Barn & ungdom

På Fornsalen är utställningarna anpassade för barn och ungdom. Bilder och texter lyfter spännande människoöden och föremål. För den vetgirige finns pekskärmar och annat som levandegör historien.

 

Utställningen Skepp & Skoj är annorlunda: en lärande lekplats! Där kan barn och vuxna busa och leka, samtidigt som ni lär om hav, skepp, fiske, handel, turism och kulturutbyten. Segla en medeltida kogg mot ett fjärran land, klä ut er till vikingar, lär er knyta knopar och lasta ett fartyg rätt. Barn över 12 år kan komma på egen hand, men yngre behöver ha en förälder med sig.

OBS! Utställningen hålls stängd tillsvidare då den innehåller många taktila material som inte är lämpliga under pågående Covid-19 pandemi.

 

Dramatiserade visningar

Barnen älskar våra dramatiserade visningar, då historien får liv. Ficklampa på museet, Silverskatten – eller kanske en sägenvandring runt i Visby? Du hittar aktuella visningar i vårt kalendarium.

 

Skola

Vi har flera skolprogram från förskolegrupper till gymnasienivå. Ett utmärkt sätt att levandegöra historien – och det är gratis för gotländska skolor!
Läs mer om våra skolprogram.

Senast uppdaterad: juni 24, 2020