Hem / Se och göra / Evenemang / Föreläsning / Välkommen på minnesmiddag över S/S Hansa

Välkommen på minnesmiddag över S/S Hansa

Varmt välkommen på en minnesmiddag med anledning av 80-årsminnet av S/S Hansa i Bildstenshallen på Fornsalen den 7 mars.

För 80 år sedan förliste fartyget S/S Hansa utanför Gotland. Gotlands Museum uppmärksammar händelsen med en minnesmiddag i Bildstenshallen.

På kvällen den 7 mars anordnas en middag med en speciellt framtagen meny, inspirerad av Gotlandsbolagets fartygsmeny från 1900-talets första hälft, samt ett program tillägnat minnet av händelsen. Till middagen välkomnas allmänheten, och biljetter säljs via Gotlands Museum.

MENY: Tvårättersmiddag inklusive kaffe och pralin, inspirerad av Gotlandsbolagets fartygsmeny från 1900-talets första hälft. Klädsel: kavaj. (Se den fullständiga menyn längre ner).

PRIS: 595 kronor per person. Dryckespaket 310 kronor. Alkoholfritt alternativ 250 kronor.

ANMÄLAN: Kontakta Gotlands Museum för anmälan senast 25 februari på telefon 0498-29 27 60, eller via mejl: middag@gotlandsmuseum.se

Begränsat antal platser.

Dukat bord på ett museum.

Klicka på länken för att se inbjudan i ett större format >

MENY PÅ MINNESMIDDAGEN:
FÖRRÄTT: Glasmästarsill och räksallad serveras med dillslungad potatis samt stark ost och krudité (krispiga grönsaker i god dressing)
Veg alt. Glasmästaraubergin och champinjonsallad serveras med dillslungad potatis samt krudité.

VARMRÄTT: Lågtempad fläskhare i dubbelmarinad serveras med lyonnaisepotatis (skivad buljongkokt
potatis) italiensk sås (brun grundsås med champinjoner, skinka och tomarpuré) samt
vinbräserad ärtor (franska ärtor).
Veg alt. Långbakad kålrot med lyonnaisepotatis, italiensksås samt vinbräserade ärtor.
Kaffe och chokladpralin

Datum: 7 mars, 2024