Hem / Se och göra / Evenemang / Föreläsning / Stockholms bokhelg: Författarsamtal om böcker

Stockholms bokhelg: Författarsamtal om böcker

Gotlands Museum gästar Stockholms bokhelg! Under Stockholms bokhelg den 19 till 22 maj finns Gotlands Museum på plats med flera evenemang.

I ett författarsamtal möts två författare på scenen på Odengatan 61 i Stockholm och diskuterar sina böcker: Johanna Pietikäinen (Heartists – om konstnärsparet Carolina Benedicks-Bruce och William Blair Bruce) och Maria Vainio-Kurtakkos (Ett gott parti). Samtalsledare är bibliotekarie Jenny Kjellberg.

Johanna Pietikäinen som arbetar på Gotlands Museum har skrivit en levande och personlig skildring av ett lite hemligt konstnärspar som var samtida med andra svenska konstnärer, som Carl Larsson och Eva Bonnier. Nu ökar intresset för parets konst, liv och konstnärshemmet Brucebo på Gotland som de lät bygga efter att ha bott många år på kontinenten och som nu är museum.

Johanna berättar om Carolinas och William spännande liv med konsten som ständig ledstjärna och om Carolinas engagemang för kvinnlig rösträtt.
Läs mer: https://www.stockholmsbokhelg.se/
Gratis inträde.