Hem / Se och göra / Evenemang / Föreläsning / Stockholms bokhelg: Författarsamtal kring ett historiskt konstnärspar

Stockholms bokhelg: Författarsamtal kring ett historiskt konstnärspar

Gotlands Museum gästar Stockholms bokhelg!  Under Stockholms bokhelg den 19 till 22 maj, finns Gotlands Museum på plats med flera evenemang.

I Gamla stans bokhandel kommer ett författarsamtal kring boken Heartists – om konstnärsparet Carolina Benedicks-Bruce och William Blair Bruce att äga rum.

Johanna Pietikäinen har skrivit en levande och personlig skildring av ett lite hemligt konstnärspar som var samtida med andra svenska konstnärer, som Carl Larsson och Eva Bonnier. Nu ökar intresset för parets konst, liv och konstnärshemmet Brucebo på Gotland som de lät bygga efter att ha bott många år på kontinenten och som nu är museum.

I ett samtal med Cathrin Emdén berättar Johanna Pietikäinen om Carolinas och Williams spännande liv med konsten som ständig ledstjärna och om Carolinas engagemang för kvinnlig rösträtt.

Läs mer : https://www.stockholmsbokhelg.se/
Plats: Gamla stans bokhandel, Stora Nygatan 7 Stockholm.
Gratis inträde.
Arrangör: Gotlands Museum