Hem / Se och göra / Evenemang / Föreläsning / Stockholms bokhelg: Att översätta en skönlitterär biografi

Stockholms bokhelg: Att översätta en skönlitterär biografi

Gotlands Museum gästar Stockholms bokhelg!  Under Stockholms bokhelg den 19 till 22 maj, finns Gotlands Museum på plats med flera evenemang.

På Stortorgscenen i Gamla stan samtalar författaren Johanna Pietikäinen med översättaren Amanda Larsson om arbetet med den engelska översättningen av boken Heartists, som handlar om konstnärsparet Carolina Benedicks-Bruce och William Blair Bruce.

Hur gör man för att hitta rätt ton och behålla författarens röst i en personlig text? Vilka svårigheter stöter översättare och författare på under arbetets gång? Samtalet hålls delvis på engelska. Gratis inträde.
Plats: Gamla stan, Stortorgsscenen
Arrangör: Gotlands Museum