Hem / Se och göra / Evenemang / Barnens museum, Visningar och vandringar / Sagor & slöjd för barn, filmvisning för vuxna

Sagor & slöjd för barn, filmvisning för vuxna

Söndag 4 december är det den sista dagen som vi visar utställningen Aerpie och då blir det saga och slöjd samt filmvisning på museet:

11.30   Saga och slöjd i utställningen Lek & leksaker

Vi berättar en samisk saga och slöjdar på temat spindlar och snoddar. För barn 6-12 år i vuxet sällskap. Aktiviteterna ingår i museientrén, ingen föranmälan behövs.

14.00   Filmvisning i Sävesalen: Historjá-stygn för Sápmi

En poetisk och drabbande skildring av den samiska konstnären Britta Marakatt-Labba. Hennes konst beskriver den samiska kulturen, idag och historiskt. Den skildrar även samernas rennäring, som i grunden hotas av den globala klimatkrisen. En av årets mest hyllade dokumentärer där konstnären Brita Marakatt-Labbas magiska stygn skapar unika broderade berättelser om samisk historia och mytologi. Filmen skildrar också hennes långa kamp för samernas rättigheter och det existentiella hot som klimatförändringarna redan idag innebär för den samiska kulturen. Filmen som är för vuxna är 1,5 h.
Efter visningen finns möjlighet att ta del av exklusiva ljudupptagningar med Britta Marakatt-Labba som berättar kortfattat om fyra utvalda konstverk.

Fri entré till filmvisningen möjliggörs genom ett samarbete med Film på Gotland, ingen föranmälan behövs.

Regi: Thomas Jackson, Sverige 2022, 89 min. Språk: nordsamiska/svenska. Svensk text.

BLI MUSEIMEDLEM – ERBJUDANDE (1/10 t o m 31/12)
Köp ditt medlemskap nu! Pris: 100 kr för enskild medlem och 150 kr för två fram till årsskiftet.
Mängder av förmåner: Gratis entré till utställningar och ”Skepp & skoj”. Rabatter på vandringar, föreläsningar, i museibutiken och på kafét. Lös medlemskap på Fornsalen eller via denna länk: Bli museimedlem – Gotlands Museum

Barn och ungdomar under 19 år går in gratis.

Datum: 4 december, 2022

Vuxen: maj–sept 150 kr.  Okt–april 100 kr.
Student: maj–sept 120 kr, okt–april 80 kr

Alla dagar kl 11-16