Hem / Se och göra / Evenemang / Föreläsning / Premiärfilmvisning & samtal med Sam Hultin på Almedalsbiblioteket

Premiärfilmvisning & samtal med Sam Hultin på Almedalsbiblioteket

Konstnären Sam Hultin bjöds in av Gotlands Konstmuseum för att göra ett konstprojekt med Gotland och platsens lokala queerscen som sammanhang.

Resultatet blev kortfilmen Sunday Night Spells, där fyra ungdomar tar sig in i en skolas gympasal sent på kvällen. Ungdomarna sminkar sig, dansar och utför något som påminner om ritualer tillsammans. Under arbetet med filmen har Hultin intresserat sig för kopplingarna mellan lek, ritual, konst och queerhet. Barns lekar, religiösa ritualer och konstnärliga praktiker har gemensamt att de alla ger utrymme för att förstå sig själv och världen.

Välkommen till premiärvisning av Sunday Night Spells och ett samtal där Sam Hultin berättar om sitt konstnärskap och den nya filmen. Tillsammans med RFSL Gotland samtalar vi även om hur det är att leva på Gotland för unga hbtqi-personer idag.

Tid: torsdag 22/2, kl. 17.30-18.45
Plats: Almedalsbiblioteket, hörsal E22
Fri entré!

Evenemanget arrangeras i samarbete mellan Gotlands Konstmuseum, RFSL Gotland, Biblioteken på Gotland och Almedalsbiblioteket.

Konstnären Sam Hultin (f. 1982) bor och verkar i Stockholm. Hen arbetar med video och performance utifrån ett intresse för queer historia, identitet och gemenskap. Hultins konst finns representerad bl a. på Moderna Museet i Stockholm, Statens Konstråd, Göteborgs Konstmuseum och Malmö Konstmuseum.

HÄR kan du läsa mer om konstnären Sam Hultin >>

Datum: 22 februari, 2024