Hem / Se och göra / Evenemang / Utställningar tillfälliga / Making Home Azadeh Fatehrad

Making Home Azadeh Fatehrad

Utställningen Making Home av konstnären och curatorn Azadeh Fatehrad är en dialog, en berättelse och ett testamente över den gemensamma mänskliga erfarenheten av migration, hemskapande och integration.

Utställningen lägger tonvikt på mobiltelefonernas roll som symboliska länkar vilka förbinder individer till deras ursprungsplatser. Något som understryker det nyanserade förhållandet mellan modern teknik och djupt personliga minnen och uppfattningar om hemmet.

Genom en blandning av multimediainstallationer, en fiktiv dokumentär, tryckta fotografier, zines och en interaktiv webbplats kommer publiken att dras in i den intrikata världen av förflyttning, minne och strävan efter tillhörighet.

Denna utställning är producerad som en del av forskningsprojektet Making it Home (MaHoMe) 2020–2024, finansierat av organisationen NordForsk. Den är resultatet av en serie workshops utförda i Sverige, Storbritannien och Danmark, producerade i samarbete mellan BAC, Baltic Art Center och Kingston University.

Utställningsperiod: 23 mars-1 maj

Vernissage: Vernissage den 23 mars. Invigning kl. 13 med bland annat konstnärssamtal. Gratis inträde i anslutningen till vernissagen.

NYTT ÅR! PASSA PÅ ATT BLI MUSEIMEDLEM Mängder av rabatter och förmåner:
Passa på att bli museimedlem med mängder av förmåner: Gratis entré till våra utställningar och ”Skepp & skoj” och våra mysiga museigårdar, som är öppna sommartid. Rabatter på vandringar, föreläsningar, i museibutiken och på kafét. Fritt inträde till våra museigårdar. Lös medlemskap på Fornsalen eller via denna länk: Bli museimedlem – Gotlands Museum

Barn och ungdomar under 19 år går alltid in gratis.

Datum: 23 mars, 2024 – 1 maj, 2024

Vuxen: okt–april 120 kr. maj–sept 180 kr.
Student: okt–april 90 kr. maj–sept 140 kr.

Öppet maj-september: 10-18.
Oktober-april: 11-16.