Lek och leksaker

”Lek och leksaker”  består av många föremål som både är leksaker och lekföremål från olika samlingar, inte minst Gotlands Museums egna. En del föremål visas för första gången för publiken.

Utställningen utgår från ett gotländskt perspektiv, men med internationella och nationella utblickar. Den består även av inlånade barnteckningar från svenskt barnbildarkiv i Eskilstuna som visar barns favorit- eller önskeleksaker ur flera olika samlingar från åren 1863 till 2018. Kanske finns din favoritleksak med? Genom att titta på bilderna kan man se att barn leker på ungefär samma sätt, oavsett när de levt. Men i takt med att tekniken gått framåt så har även leksakerna blivit mer detaljerade och tekniskt avancerade. Utställningen passar både barn och vuxna, som kan minnas sin barndoms lekar.

Välkommen att bli museimedlem
Välkommen att bli medlem hos oss på Gotlands Museum. Då kan du delta i flera olika medlemsaktiviteter under året, få rabatter och erbjudanden och du har alltid fri entré till våra utställningar, både de historiska och de konstinriktade inklusive barnutställningen Skepp & Skoj. Samtidigt är du med och stödjer museets verksamhet.

Medlemskampanj oktober–december 2022: Köp ditt medlemskap under oktober–december månad. Du betalar 100 kr för enskild medlem och 150 kr för två (Duo-medlemskap) fram till årsskiftet. Läs mer om medlemskap här (länk)

Datum: 19 november, 2022 – 5 mars, 2023

Vuxen: maj–sept 150 kr.  Okt–april 100 kr.
Student: maj–sept 120 kr, okt–april 80 kr

Alla dagar kl 11-16