Hem / Se och göra / Evenemang / Utställningar tillfälliga / Konst i Näs bygdegård

Konst i Näs bygdegård

I höstas visades konst av ett antal 30-tal konstutövare på Gotland, som skapats under den pågående pandemin. Nu fortsätter bygdegårdsturnén.

Under pandemin förändrades arbetsmarknaden för öns kulturskapare. Region Gotland därför ett uppdrag till lokala kulturskapare, där deras perspektiv på livet under coronapandemin efterfrågades.

Utställningen Mixed Minds hade premiär i Visby i oktober 2021 och visades därefter i ett antal gotländska bygdegårdar. I maj 2021 utlystes en andra omgång av särskilda uppdrag till lokala kulturskapare. De åtta utvalda kulturskaparna gavs helt fria händer, som utmynnade i ännu en utställning om corona, men även om tillvaron rent allmänt ur olika perspektiv. Utställningen kommer att visas i form av en mindre bygdegårdsturné.

Fakta om bygdegårdsturnén:

Tid och plats:
Kräklingbo bygdegård: 29 april – 1 maj. Öppet: 29/4 – 17-19, (vernissage). 30/4 och 1/5: 11-17.
Sanda bygdegård: 6 – 8 maj. Öppet: 6/5 17-19, (vernissage). 7-8/5 11-16.
Näs bygdegård: 13 – 15 maj. Öppet: 13/5 17-19, (vernissage). 14-15/5 11-17.

Musik:
Under vernissagen i Kräklingbo uppträder Poetry, Picture & Punk med Karin Kickan Holmberg, Jessica Lundeberg och Ann Helling. I Sanda och Näs kommer Jan Ekedahl och Marie Axelsson att uppträda.

Deltagande konstnärer:
Carla Gustavsson Lomakka , Elena Berg Österdahl , Eva Szentivanyi,  Judith Dekker,  Juri Markkula, Kristina Frank, Pia Ingelse och Tommy Söderlund.

Datum: 13 maj, 2022 – 15 maj, 2022