Laddar Evenemang
Hem / Se och göra / Evenemang / Utställningar tillfälliga / Kalle Brolin, Jag är spegelvänd och baklänges dub

Kalle Brolin, Jag är spegelvänd och baklänges dub

Konstnären Kalle Brolin har skapat en tvåkanalsvideo om sockerindustrins historia på Gotland och andra öar. Bilder och filmklipp placeras bredvid varandra för att framkalla en mening i relationen mellan dem. Videon är inte en dokumentär eller ett rakt historieberättande. Det liknar mer en associativ upptäcktsresa full med infall, på så sätt att historiska kopplingar är något som både publiken och konstnären konstruerar efter hand i filmen.

Sockerbruket i Roma byggdes efter samma ritningar som ett sockerbruk nere i skånska Svedala, men ritningen spegelvändes. Detta blir ett tematiskt ledmotiv i videon, som fylls på med speglingar och dubbleringar. Sockrets historia förbinder olika öar, speglande varandra, via deras guvernörer och landshövdingar, via deras helgon och gudar, via deras folkvandringar och migrationer.

Videoinstallationen premiärvisas på Gotlands Skördefestival i Lövsta, 2 och 3 september. Verket visas därefter på Roma Bibliotek, 4 september till och med 26 november 2023.

Under skördefestivalen visas filmen löpande under öppettid. Kalle Brolin ger en introduktion kl. 11 och kl. 13 på lördagen 2/9 och söndagen 3/9. 

 

 

Datum: 4 september, 2023 – 26 november, 2023
Entré: Fri entré
Kontakt:
Ordinarie entré:

Fri entré

Skrolla till toppen