Laddar Evenemang
Hem / Se och göra / Evenemang / Utställningar tillfälliga / Gotland Stories Skyltfönstret med Pia Ingelse

Gotland Stories Skyltfönstret med Pia Ingelse

I begynnande julskyltning, som en del av projektet Gotland Stories presenterar Gotlands Konstmuseum Pia Ingelses oljemålning Systrar i skyltfönster.

Verket som målats för över tjugo år sedan föreställer konstnären själv och hennes yngre syster, där de står likt två dockor i ett skyltfönster.

Deras klänningar bär på mönster med bilder hämtade från familjealbumet, från uppväxten i Norrlanda på Gotland. På lillasysters klänning är det tidigt 1980-tal och fest hemma i vardagsrummet, medan Pias klänning visar ett minne från den gemensamma resan till Öland. Tematiken för målningen skulle kunna vara glädje och nostalgi, men bottnar i stället i konstnärens mörkare barndomsminnen.

Genom verket, där de står i ett skyltfönster, förflyttar Pia Ingelse det personliga ut i offentligheten i flerfaldig bemärkelse. Utifrån en ambivalens av att både vilja visa och dölja, riktar hon strålkastaren på det som skaver.

Välkommen till event i samband med visning av målningen lördagen 26 november kl. 13. Målningen visas i museets skyltfönster mot Strandgatan 14, Visby till och med 15 januari 2022.

Gotland Stories Skyltfönstret är en del av projektet Gotland Stories som handlar om att vidga och utmana den schablonartade bilden av Gotland. Genom Gotland Stories vill vi öppna upp för fler berättelser och perspektiv. Projektet innefattar utställningar och program runtom på Gotland under 2022.

 

Datum: 26 november, 2022 – 15 januari, 2023

Skrolla till toppen