Hem / Se och göra / Evenemang / Föreläsning / Gotland Stories, samtalserie: Knut Stahle möter Owe Ronström

Gotland Stories, samtalserie: Knut Stahle möter Owe Ronström

Tre medverkande konstnärer i Gotlands Konstmuseums utställning Gotland Stories på Fornsalen bjuder in varsin gäst för ett spännande samtal. Först ut är Knut Stahle som möter etnologen Owe Ronström.

KNUT STAHLE  är grafisk formgivare. I sin praktik utforskar han relationen mellan grafisk formgivning, samhälle och politik. I lekfulla tolkningar av visuella uttryck ifrågasätter han strukturer och invanda föreställningar. I pågående utställningen Gotland Stories medverkar han med sitt projekt Turism på Gotland som undersöker turismens följder och vad som händer med en plats när den förvandlas till en destination.

OWE RONSTRÖM är etnolog och har under många år verkat som professor i etnologi, vid Uppsala universitet, Campus Gotland. Ronströms forskning innefattar bland annat kulturarv, öar, turism, hållbarhet, mångkultur och etnicitet. Han har skrivit många uppmärksammande böcker, däribland finns Öar och öighet: introduktion till östudier, 2016 samt Kulturarvspolitik, Visby – från sliten småstad till medeltidsikon, 2008.

Samtalet kommer att kretsa kring hur Gotland påverkas av turismen, vad varumärkesprofilering och platsmarknadsföring får för konsekvenser för de boende.

Bild: Turism på Gotland 2022. Broschyr, del av projekt. Foto: Knut Stahle.

Medverkande i samtalsserien:
29/6 kl. 16 Knut Stahle möter etnologen Owe Ronström
9/9 kl. 16 Jonna Hägg möter Karolina Sundblad, förvaltare av skyddad natur på Länsstyrelsen Gotland

Nicola Godman möter kulturarrangören Isak Mozard. (Datum för samtalet kommer).

Datum: 29 juni, 2022

Vuxen: maj–sept 150 kr.  Okt–april 100 kr.
Student: maj–sept 120 kr, okt–april 80 kr

Alla dagar kl 10-18