Hem / Se och göra / Evenemang / Utställningar tillfälliga / Fotolinjens elevutställning: ”Undantag”

Fotolinjens elevutställning: ”Undantag”

Eleverna på fotolinjen på Gotlands folkhögskola i Hemse visar sin slututställning, på temat ”Undantag”.

Temat för fotolinjens slututställning är ”undantag”. Regler, riktlinjer och rekommendationer, normer, lagar och förordningar, där alla inte passar in, allt går inte att göra efter en bestämd form. Vi behöver göra undantag.

Fotografi är att se och våra ögon dras till symmetri, hittar upprepningar i mönster och former, det finns något vilsamt och harmoniskt i det. Men vi längtar också efter att bryta linjer, göra något avvikande lägga till något, att gå mot strömmen. Det är också undantagen som gör att vi utvecklas och förändras, att vi vågar ta steg i nya riktningar.

Utställningen pågår 7 -29 maj. Vernissage 7 maj klockan 13-15. (Fri entré till utställningens vernissage).

Fotolinjen består i år av 12 fotografer:
Moaz Altawil
Indra Arnborg
Viktoria Bank
Sylwia Dziobon
Tea Gistorp Larsson
Sara Hardingz
Maria Ivarsson
Mira Jansson
Jesper Lundberg
Sara Saxonberg
Lisa Sundqvist
Vendela Thornander

Lärare på utbildningen är: Tove Sjögren, Johanna Svennson och Anna Björkegren.

Datum: 7 maj, 2022 – 29 maj, 2022

Vuxen: maj–sept 150 kr.  Okt–april 100 kr.
Student: maj–sept 120 kr, okt–april 80 kr

Alla dagar kl 10-18