Laddar Evenemang
Hem / Se och göra / Evenemang / Visningar och vandringar / Bokrelease: S/S Hansa – minnet av en sjökatastrof

Bokrelease: S/S Hansa – minnet av en sjökatastrof

Välkommen på bokrelease av boken S/S Hansa – minnet av en sjökatastrof, av författarna Jakob Ringbom och Lars Almgård Kruthof i Bildstenshallen den 7 mars.

För 80 år sedan förliste fartyget S/S Hansa utanför Gotland. Gotlands Museum uppmärksammar händelsen med en nyutgiven bok och bokrelease. Den 7 mars bjuds allmänheten in till en bokrelease tillsammans med författarna. 

Den 24 november 1944 torpederades passagerarfartyget S/S Hansa utanför Gotland av en sovjetisk ubåt, och Sverige drabbades av den största dramatiken i svensk sjöhistoria sedan 1600-talet. Endast två av de åttiosex ombordvarande överlevde.

För att hålla minnet av händelsen vid liv ger Gotlands Museum ut boken S/S Hansa – minnet av en sjökatastrof, av författarna Jakob Ringbom och Lars Almgård Kruthof. Den 7 mars bjuds allmänheten in till en bokrelease tillsammans med författarna i Bildstenshallen på Fornsalen. Till releasen hör ett program med samtal om boken och dess tillblivelse.

TID: 7 mars klockan 16.30-17. 30 i Bildstenshallen på Fornsalen. Fritt inträde.


Anmäl dig till minnesmiddag samma kväll
Förutom bokreleasen kommer det att anordnas en middag den 7 mars i Bildstenshallen med en speciellt framtagen meny, inspirerad av Gotlandsbolagets fartygsmeny från 1900-talets första hälft, samt ett program tillägnat minnet av händelsen. Till middagen välkomnas allmänheten.  Kontakta Gotlands Museum för anmälan, telefon 0498-292760. Begränsat antal platser.

 

 

Datum: 7 mars, 2024
Tid: 16:30 – 17:30

Skrolla till toppen