Hem / Se och göra / Evenemang / Föreläsning, Visningar och vandringar / Älskade museer – en fullmatad museihelg!

Älskade museer – en fullmatad museihelg!

Sveriges Museer har inrättat en årlig museihelg (30 och 31 oktober) för att visa besökarna hur mycket museerna har saknat dem! Gotlands Museum erbjuder under denna helg mängder av programpunkter:

Guidade vandringar: “Staden bakom muren” lördag och söndag klockan 11:00.

Visning i Magasin Visborg: Lena Ideström visar magasinets samlingar. Lördag kl. 13:00.

Ficklampa på museet: Lördag och söndag 18:30 och 20:00.

Föreläsning: Om konstnären William Blaire Bruces arkeologiska utgrävningar med Johanna Pietikäinen och Per Wideström. Söndag 31/10 kl. 13:00.

Skepp & skoj: Äntligen – nu har vår populära barnutställning öppnat igen! Öppet dagligen 11 – 16.

Övriga programpunkter: Tipspromenad om Fornsalens historia med fina priser och  medlemsaktiviteter.

Medlemskap i Gotlands Museum: Säljstart med kampanj och erbjudanden!

Datum: 30 oktober, 2021 – 31 oktober, 2021

Vuxen: okt–april 100 kr, maj–sept 150 kr