Fornsalens förlag

Bild omslag Gotländskt Arkiv

Aktuellt

Fornsalens förlag ger ut litteratur inom museets olika ämnesområden. Här ser du vår senaste utgivning.

 

 

Upptäck Visby 

 

Välkommen till Visby, ett levande världsarv mitt i Östersjön!

 

I vår användbara guidebok presenteras byggnader och platser runt om i staden. Den välbevarade bebyggelsen från äldre tider och den medeltida ringmuren som omringar staden fascinerar besökare från hela världen.

 

Boken ger inblick i historiska händelser som ligger till grund för dagens Visby. Här har människor levt under århundraden, spåren efter dem är tydliga. Lär dig mer om ringmuren, ruiner, hus och stadsdelar, stadens gröna miljöer och vår gemensamma konst. Upptäck Visby guidar dig runt bland allt detta.

 

 

Pinnsvein & makk 

 

Pinnsvein & makk är en bok för barn i alla åldrar som handlar om gotländska djur. Hur har de kommit till ön? En del resor verkar ha varit kluriga, svåra och märkvärdiga. Krånglet att komma hit har gjort att det finns speciella djur på Gotland.

 

Och de kan ha roliga namn på gutamål, det gotländska språket som en del fortfarande talar. Alla vet väl vad ett pinnsvein är? En liten gris med pinnar på. Och alla vet väl att man inte ska klappa en pusslude?

 

Författare är Tina-Marie Qwiberg, filmare, skribent och allvetande om natur tillsammans med Helen Rundgren, zoolog, författare och tv-producent.