Logga - Gotlands Museum
 
annelie

Vad gör en Kulturarvskonsulent?

Kulturarvskonsulentens uppgift är att stödja alla de som arbetar med att tillgängliggöra det gotländska kulturarvet. Det handlar framförallt om öns sjuttiotre hembygdsföreningar men även om andra aktörer, små privata museer och enskilda som alla har det gemensamt att de jobbar med att göra kulturarvet tillgängligt i någon mening.

Det finns inga pengar för konsulenten att dela ut men jag kommer gärna ut till er för en förutsättningslös diskussion om vilka behov och möjligheter just ni har. Man kan se mig som en gratis museikonsult att diskutera idéer med. Jag kommer kontakta samtliga hembygdsföreningar, men ni får gärna höra av er redan nu om ni undrar över eller vill ha hjälp med något.

Konsulenten fungerar också som en samtalspart för region, länsstyrelse, stift, högskola och liknande institutioner i frågor som rör det gotländska kulturarvet ur ett övergripande, långsiktigt perspektiv.

Kulturarvet är vårt gemensamma minne, något vi bär med oss in i framtiden. Kulturarvet är därför en viktig samhällsresurs, en tillgång att varsamt bruka. En människa utan minne, utan historia, är en människa utan erfarenheter och därmed utan förmåga att styra över och forma sin egen framtid. Det gotländska kulturarvet är på sätt och vis därför livsnödvändig, inte bara för besöksnäringen, utan för var och en som lever och verkar på vår fina ö.

Välkomna att höra av er!

Annelie Adolfsson
Kulturarvskonsulent
Tel 0498-29 27 97
Mobil 070-291 06 04
annelie.adolfsson@gotlandsmuseum.se

 Foto:Bildvision

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 

ÖPPET IDAG

Fornsalen 10-18
Konstmuseet 10-18
Arkiv & Bibliotek Stängt
Café & Mat 10-18
Museibutiken 10-18
 

MUSEIENTRÉ FORNSALEN / KONSTMUSEET

Vuxna  120 kr / 80 kr
Studerande  100 kr / 60 kr
Grupper över 10 pers.  100 kr / 60 kr
Fri entré för alla under 19 år
samt medlemmar i Gotlands Fornvänner

 

 

KONTAKT

Strandgatan 14
621 56 Visby
Tel +46 (0)498 29 27 00
info@gotlandsmuseum.se
© 2016 Gotlands Museum

facebook twitter instagram2 trip2 youtube