Konstkonsulent

Grön och rosa logotyp för projektet Hej Salam.

Hej Salam

Projektet Hej Salam handlar om integration och bemötande. I projektet får barn och unga möjlighet att beröra dessa ämnen genom konst, dans och berättelser, under ledning av yrkesverksamma inom kultursektorn.

 

Ordet Salam finns i flera språk på den asiatiska kontinenten och betyder så mycket som välkommen, fred eller helt enkelt hej. Ordet har kommit till oss med flyktingarna de senaste åren, och med flyktingarna deras förhoppning att vi skulle välkomna dem.

 

Att bemöta utsatta människor kan vara svårt eller kännas obekvämt. Hur gör vi för att mötas och välkomna? Hur bemöter man en människa som inte passar in i det som anses vara normen? Vilken värdegrund har jag själv? Hur är det att komma hit från ett annat land som flykting?

 

Projektet Hej Salam belyser frågorna från olika perspektiv och kombinerar nutidshistoria med konst, förstahandsberättelser och övningar kring kroppsspråk och värdegrund.

 

Hej Salam vill bidra till ett öppet samhälle där medmänsklighet spelar roll.

 

Jobbar du i skolan och är intresserad av projektet Hej Salam? Vi kommer gärna till din skola och gestaltar en halv/heldag – eller flera dagar om utrymmet finns. Vi arbetar i grupper praktiskt och teoretiskt med temat bemötande. Som verktyg använder vi oss av konst, kroppsspråk/dans, film, personliga flyktingberättelser och historiska återblickar. Ingen kostnad. Projektet pågår t.o.m. juni 2019. Ring eller skriv till Armin Scholler: på hejsalam@gotlandsmuseum.se eller tfn 0498-29 27 78.

 

Gotlands Museums logotyp i svart och vitt. En ryttare till häst tillsammans med namnet Gotlands Museum.                                          Allmänna arvsfondens logotyp. En grön symbol med namnet Arvsfonden i en ring runt om.