Fornsalens förlag

Bild omslag Gotländskt Arkiv

Aktuellt

Fornsalens förlag ger ut litteratur inom museets olika ämnesområden. Här ser du vår senaste utgivning.

Upptäck Gotland – 101 platser du inte vill missa

En fullmatad och inspirerande guide till Gotlands natur- och kulturplatser. 101 platser runt hela ön presenteras med text, bild och kartor för att ge en helhetsupplevelse av ön. En längre fördjupande del om Gotlands historia, natur och många kyrkor gör att Upptäck Gotland med fördel kan användas både som en ren guidebok och som fördjupning för den som vill veta mer om ön och dess historia. En bok att bära med sig. Boken är rikt illustrerad av fotograf Åsa Sommarström. Planerad översättning till engelska och tyska.

Gotland med konstnärens blick

2017 års Gotländskt Arkiv fokuserar på gotländska konstnärer och konst på Gotland. Boken spänner från mitten av 1800-talet till våra dagar. Rikt illustrerad med många kända, och okända verk.

Visby – som en pärla i Östersjön

Följ med på en vandring genom Visby. I denna vackra fotobok visas pittoreska trähus, ruiner och medeltida byggnader längs med slingrande stenbelagda gränder – allt omringat av den mäktiga ringmuren. I korta texter på tre språk, svenska, engelska och tyska, berättas glimtar ur Visbys historia som ligger till grund för dagens världsarvsstad. Fotografi av Sara Appelgren.

Angels & Dragons

En översättning av vår storsäljare Änglar & Drakar till engelska. Författarna lyfter fram de gotländska medeltida lantsortskyrkorna och visar på dess konstskatter. Personlig text, vacker formgivning och utsökta fotografier.